2

comfort food-saag aloo

  • Publisert 16.07.2015 klokken 19:48

Hei torsdag, og fortsatt glimrer sommeren med sitt fravær. Isj!

I dag ble det vegetar-middag på meg, og denne retten er bare nydelig! Jeg savnet ikke protein i det hele tatt.

Saag Aloo er stort sett kjent som tilbehør, og smaker også helt fantastisk til f.eks kylling, kjøtt eller fisk.

Retten kan virke komplisert, siden den inneholder en del krydder-og det gjør ingredienslista lang.

Men det er super-enkelt, og går veldig raskt. Det som kan ta litt tid er preppingen. Råder deg til å kutte alt ferdig før du begynner. Gled deg!

-saag aloo in the making-

What you need:

-1 kg søtpoteter(skrell og del i 2 cm terninger)

-1 rødløk i tynne skiver

-2 hvitløksfedd, finhakket

-1 cm frisk ingefær,skrelt og revet

-2 ts spisskummenfrø

-2 ts sennepsfrø

-2 røde paprika,renset og kuttet i små biter

-1 ts malt spisskummen

-1 ts malt koriander

-1/2 ts karripulver

-1/2 ts garam masala

-1/4 ts chilipulver

-200 ml kokende grønnsakskraft

-salt og pepper

-1 pose baby leaf spinat

SLIK GJØR DU:

Kok potetene i lett saltet vann i ca.10 minutter, eller til de er såvidt møre. Tøm ut vannet, og sett til siden.

Varm litt olje i en panne på medium varme.Ha i rødløk,hvitløk,ingefær, spisskummenfrø og sennepsfrø og stek i 2-3 minutter. Tilsett poteter og paprika og stek i 6-8 minutter, eller til det er lett brunet.

Slå ned varmen, og tilsett malt spisskummen, malt koriander, karri,garam masala og chilipulver.

Vend krydderet godt inn i retten, og stek videre i 1-2 minutter.

Til slutt tilsetter du grønnsakskraften, og koker opp. Slå så ned varmen igjen og stek i 5-6 minutter.

Ta pannen av varmen, og tilsett spinaten. Vend den godt inn.

Smak til med salt og pepper.

Så enkelt, men SMAKEN er ikke enkel! Jeg tror jeg har fått enda en favoritt!

Ha en fortsatt fin kveld:-)

With love from Moms Kitchen:

-Sonja-

maiken

16.07.2015 kl. 20:39
Dette har jeg virkelig tenkt å prøve!, men tenker det er litt vel sterkt? Men det liker jo du...:)

frommomskitchen

16.07.2015 kl. 20:54
Hei Maiken. Ja, det er nok litt sterkt- men du kan sikkert sløyfe chilipulveret, og bruke mildeste type karri. :-) Smak deg litt fram, så finner du din variant. Jeg elsker jo sterk mat, så jeg synes ikke dette var så ille,hihi!:-)
frommomskitchen
  • Matnerd og mamma til 2 skjønne jenter. Hund og katt hører også med. Håper du vil finne inspirasjon og matglede- fra mitt kjøkken til ditt! Kontakt: momskitchen68@gmail.com


    Legg meg til som venn
    hmyTaste.no

    Søk i bloggen

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Bloggdesign

    hits