0

helstekt kylling med sitron,hvitløk og rosmarin

  • Publisert 29.03.2016 klokken 13:03

Helstekt kylling må være noe av det enkleste du kan lage til middag! Kyllingen gjør seg stort sett selv i ovnen.Tommel opp for det!

Denne versjonen prepper du veldig enkelt også-og du kan gjøre det kvelden før hvis du vil.

Helstekt kylling med sitron,hvitløk og rosmarin

1 hel kylling

4-5 ss smør

4 hvitløksfedd, finhakket

1 1/2 sitron

frisk rosmarin(du kan også bruke tørket, men det blir ikke helt det samme)

salt og pepper

Slik gjør du:

Tørk av kyllingen så godt det lar seg gjøre med kjøkkenpapir. Jo tørrere kylling, jo sprøere skinn:-)

Smelt smøret i en passende kjele/panne. Tilsett finhakket hvitløk, og rosmarin, samt saften av 1/2 sitron.

La dette surre litt, pass på at hvitløken ikke brenner seg!

Del en sitron i 2. Ha salt og pepper på kyllingen, også inni.Smør litt av smørblandingen inni. Legg så den delte sitronen i. Pensle kyllingen godt med smørblandingen.

Stek det hele på 160 grader i cirka 1 og 1/2 time. Øs over kyllingen innimellom.

Når den er ferdigstekt, lar du den hvile i cirka 10-15 minutter før du skjærer i den.

Server gjerne med ovnsstekte poteter, grønnsaker og en god saus.

Håper du ble fristet og inspirert!

With love from Moms Kitchen:

-Sonja-

frommomskitchen
  • Matnerd og mamma til 2 skjønne jenter. Hund og katt hører også med. Håper du vil finne inspirasjon og matglede- fra mitt kjøkken til ditt! Kontakt: momskitchen68@gmail.com


    Legg meg til som venn
    hmyTaste.no

    Søk i bloggen

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Bloggdesign

    hits