4

"regler" for oss med usynlig sykdom

 • Publisert 12.05.2016 klokken 11:29

...husker ikke helt hvor jeg leste disse første gang. Mulig det var på FB-men jeg skrev dem ihvertfall ned.

Disse reglene kjenner jeg meg veldig godt igjen i...for jeg har fått dem alle slengt i fleisen(pluss noen til)..

Regler for oss med usynlig sykdom:

1. Gjør du noe, forbered deg på kommentaren - "jasså, du greier det, du som er syk.." sagt i en mistenksom tone.

2. Gjør du ikke noe, forbered deg på kommentaren - " du må da orke litt, selv om du er syk.." sagt i en bebreidende tone.

3. Smiler du og er glad, blir du møtt med kommentaren - "jeg trodde du var syk".

4. Smiler du ikke, blir du møtt med kommentaren - "opp med hodet, ingenting blir bedre av at du depper. Vær positiv, så blir alt mye bedre!"

5. Deltar du i en sosial sammenheng, vær alltid forberedt på at noen bemerker det, ikke fordi de er glad for å se deg der, men fordi de "ikke skjønner at du orker, du er jo syk!"

6. Lar du være å delta i en sosial sammenheng er kommentaren: - "jamen tror du ikke du ville hatt godt av å komme deg litt ut blant folk?"

7. Ethvert svar på spørsmålet -"hvordan har du det?" - vil alltid være feil svar. Enten fordi du er for positiv eller for negativ.

8. Vær alltid forberedt på å forklare og forsvare hvorfor du gjør det du gjør i enhver situasjon, og vær klar over at svaret ditt alltid vil bli gjenstand for diskusjon.(Denne regelen gjelder vel forsåvidt alltid-det er ihvertfall min erfaring:-))

9. "Friske" vil kappes om å fortelle deg løsningen på alle dine problemer - det er bare å gjøre som dem! De har jo holdt seg friske...

Kjenner du deg igjen..?

Er det ikke provoserende?

With love from Moms Kitchen:

-Sonja-

Eileen

12.05.2016 kl. 13:36
Dette var godt skrevet!! Kjenner meg helt igjen i den ja! Provoserende? ja!

Jeg snur det andre kinnet til, så får andre si og mene det de vil. De vet ikke hvordan det føles å ha min kropp og visa verca. Så jeg lar de tro det de vil også fortsetter jeg med mitt liv!

Tommel opp!!

frommomskitchen

12.05.2016 kl. 15:23
Eileen: Enig med deg! Andre får tro og mene det de vil. Det gjør de jo likevel, og det er lite vi kan gjøre med det. Men det vi kan gjøre noe med derimot, er hvordan vi skal forholde oss til slike mennesker. Jeg velger å ikke ha de i livet mitt. Det er det for kort til!
Heia oss!

annebe

12.05.2016 kl. 14:09
Kjenner meg igjen i de orda...det skal ikke være lett nei :)) Nydelig blomsterbilde :) Ønsker deg en fin dag videre <3

frommomskitchen

12.05.2016 kl. 15:26
annebe: Nei, folk er snare til å tro,anta og dømme. Jeg velger å la de tro, mene og tenke hva de vil. Og å ikke ha slike i livet mitt. Ja, er ikke de blomstene nydelige...? Fant de på tur med Dennis, og måtte ta bilde:-) Ha en riktig fin dag videre du også!:-)
frommomskitchen
 • Matnerd og mamma til 2 skjønne jenter. Hund og katt hører også med. Håper du vil finne inspirasjon og matglede- fra mitt kjøkken til ditt! Kontakt: momskitchen68@gmail.com


  Legg meg til som venn
  hmyTaste.no

  Søk i bloggen

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Bloggdesign

  hits