2

hot and sour kinesisk suppe

  • Publisert 22.07.2016 klokken 17:54

Selv om jeg definitivt ikke er noe suppe-menneske, falt denne riktig godt i smak.

Og det beste er nesten at suppen er så kjapp å lage!

Hot and sour kinesisk suppe

(gir nok til 2 sultne)

4 ferske sjampinjong i skiver ( her kan du bruke shitake sopp hvis du vil)

2 gulrøtter i strimler

1 boks bambusskudd i strimler

litt kyllingkjøtt revet i strimler

5 dl kyllingkraft

2 ss rødvinseddik

1-2 ss soyasaus

1/2-1 ss sukker

1 ts salt

1/2 ts pepper

2-3 ss srirachasaus

2-4 ss maizenna utrørt i litt kadt vann( mende avhenger av hvor tykk du vil ha suppen)

litt hakket vårløk til å strø over ved servering

Slik gjør du:

1. Rens gulrøtter og sopp. Skjær i strimler og tynne skiver.

2 Skjær bambusskudd i strimler, og riv opp kyllingkjøttet.

3. Legg alt i en passende kjele.

4. Hell over kyllingkraften(helst hjemmelaget, men terning går også fint), og kok opp.

5. Ha i rødvinseddik, soyasaus, srirachasaus, sukker, salt og pepper. La suppen småkoke mens du rører lett-smak til.

6. Rør ut maizenna med litt kaldt vann, ha litt av den varme suppen i, og tilsett blandingen i suppen. Rør lett mens du koker opp. Hvis du ønsket en tykkere suppe, gjentar du bare prosessen. Smak til.

7. Hvis du ønsker det, kan du tilsette et pisket egg i til slutt: ta suppen av varmen, og rør inn egget litt om gangen. Suppen vil da miste litt av sin klarhet og farge(som du ser på bildet.), men det smaker utrolig godt da!

8 . Strø over godt med hakket vårløk på hver porsjon ved servering-også er det bare å nyyyte!

Håper du ble inspirert-og smakelig måltid!

With love from Moms Kitchen:

-Sonja-

Hege Kristin

23.07.2016 kl. 20:32
nam :)

frommomskitchen

23.07.2016 kl. 20:54
Hege Kristin: ja, denne suppen er skikkelig snadder:-)
hits