2

søt og spicy kylling-himmelsk enkelt

  • Publisert 24.07.2016 klokken 17:11

Jeg bare elsker kylling. Dette proteinet er så mildt i smaken at det er noe av det enkleste å jobbe med, synes jeg.

Denne kyllingretten er en av de jeg har tydd oftest til i den senere tiden. Den er så enkel å lage og full av smak. Stort bedre kan det jo ikke bli?

Sweet and spicy kylling

(nok til 2, eller 1 veldig sulten)

300 g kyllingfilet i biter

1.2 rød paprika i terninger

1/2 grønn paprika i terninger

1/2 gul paprika i terninger

Marinade:

1 ts rød karripasta

1 ts fersk revet ingefær

2 ts balsamico

1 ts soyasaus

1/4 ts salt

1 lettpisket egg

Saus 2:

3 ss sriracha saus

1 ts ferskpresset sitronsaft

2 ts majones

Slik gjør du:

1. Lag marinaden, legg i kyllingbitene og sørg for at all kyllingen får marinade på seg. La kyllingen marinere i minst 30 minutter.

2. Rens og skjær paprikaen i passe terninger. Ha terningene i en passende skål og sett til side.

3. Lag saus 2, og sett til side.

4. Varm litt olje i en panne, vend kyllingbitene i potetmelet, og stek til de er gyldne og sprø.

5. Ha så i paprikaen sammen med kyllingen, stek videre til paprikaen varm.

6. Hell i saus 2, og vend den inn i retten-sørg for at alt blir godt blandet.

Jeg spiser denne retten som den er, da jeg prøver å unngå mel og ris. Men du kan gjerne servere med ris eller eggenudler.

Håper du ble inspirert og fristet- denne retten er en fest i munnen!

With love from Moms Kitchen:

-Sonja-

WencheS

24.07.2016 kl. 21:28
Hva er Srirachasaus??

frommomskitchen

24.07.2016 kl. 22:46
WencheS: Hei Wenche. Det er en type chilisaus. Du får kjøpt den i innvandrerbutikker, men også i utvalgte dagligvarebutikker. Du kan bytte ut srirachasaus med vanlig sweet chili, men da blir ikke retten like "spicy":-)
hits